MENU

Odontopediatria

 

ODONTOPEDIATRIA A CLÍNICA DE UDAETA

A la Clínica de Udaeta tenim cura de tots els pacients de manera individualitzada i això significa començar des de la infantesa. Des del naixement, la boca té un paper essencial en el desenvolupament del nen. La dentició temporal (o de llet) sana és de vital importància per mantenir l’espai necessari per les dents permanents, i per a aconseguir una masticació eficaç i una nutrició correcta.

És per això que la Dra. Yndira Gonzalez a la Clínica de Barcelona i la Dra. Anna Blanco a la Clínica de Vilanova atendran a tots els pacients d’entre 0 i 16 anys per a tenir cura i aconsellar sobre la salut oral.

Tanmateix, pensem que el confort és important i a la Clínica de Vilanova hem estrenat un nou box ambientat especialment per a nens per tal de que es sentin relaxats mentre reben tractament.

LA CÀRIES

La càries és la malaltia infecciosa més comú al mundo. Afecta a quasi tota la població i es pot prevenir!

L’esmalt de les dents és una estructura forta que es debilita per l’atac dels àcids produïts per las bactèries. La saliva, protegeix l’esmalt de les dents però a vegades és insuficient. Es recomana començar a rentar les dents des de que els nens són molt petits.

HIGIENE DENTAL

Als nens se’ls crea una rutina diària d’àpats i horaris de dormir ¿Per què no crear la rutina del raspallat diari? Primer, netejant amb una gasa i aigua les primeres dents, després de l’últim biberó abans d’anar a dormir.

A mida que surten els primers queixals cal fer servir un raspall de dents adequat per a l’edat del nadó amb poca quantitat de pasta (raspada sobre el raspall) preferiblement dues vegades al dia. El raspallat del nen pot ser una activitat divertida si s’acompanya d’una cançó o jocs. Amb cada raspallat reforcem l’hàbit en el nen, mantenim la boca neta i lliure de bactèries.

ALIMENTACIÓ I SALUT BUCAL

Una alimentació equilibrada prevé l’aparició de la caries. Quan apareixen les primeres dents, generalment entre els 6 i 8 mesos d’edat, i fins que es completa tota la dentició temporal (Aproximadament als 30 mesos) el nen passa por diferents etapes en el seu desenvolupament. D’una alimentació exclusiva líquida (Biberó o lactància materna) als sòlids (farinetes, purés, etc.) i per últim a una dieta molt semblant a la de tota la família.

Els sucs industrialitzats, els refrescs, les begudes xocolatades, etc. Si no van acompanyats d’una higiene (raspallat) correcte augmenten les possibilitats que el nen desenvolupi càries.

PRIMERA VISITA AL DENTISTA

Es recomana que la primera visita a l’odontopediatra es faci en el primer any de vida, just quan erupcionen les primeres dents. És una visita important, doncs no solament s’examina la boca del nadó o infant, sinó que és educativa per als pares i per explicar com mantenir la boca del nen lliure càries, consells sobre la dieta i la higiene oral, l’és del xumet i altres hàbits orals, què fer si hi ha un traumatisme per caiguda, etc…