MENU

L’ortodòncia Invisalign, la solució a una necessitat

Distingir entre moda o necessitat depèn d’un especialista, i l’ortodòncia ja no només és aplicable a nens o adolescents, sinó també a adults.

Cada vegada són més les persones que troben en l’ortodòncia la solució a problemes dentals, mandibulars o facials. L’ortodoncia no només tracta l’alineació de les dents, sinó corregir problemes de mossegada, mandíbula o cara.

La perfecció de les dents al mil·límetre resulta una moda, on les dents blanques i perfectament alineades són requisitis indispensables per completar el cànon de bellesa.

Des del nostre centre, la recomanació ve deguda a la necessitat de cada pacient, i amb els avenços en els diagnòstics i en les tècniques de tractament, és més accessible i còmode per a grans i petits.

 

Eficàcia i eficiència del sistema Invisalign?

Tractar de forma quasi invisible els problemes dentals és possibles gràcies a Invisalign.

Invisalign ofereix un tractament d’ortodòncia pràctic i higiènic, permet treure-ho per dinar i rentar les dents amb normalitat.

Està indicat per la majoria de casos que es requereix ortodòncia. Nosaltres determinarem el tractament adequada per cada cas.

L’ortodòncia invisible Invisalign consisteix en uns alineadors transparents que es canviaran cada poques setmanes, i que recol·locaran les dents fins a arribar a la seva adequada posició progressivament. Aquests alineadors es dissenyen específicament per a casa cas, per mitjà d’un estudi 3D, i es creen una sèrie d’alineadors precisos. El nombre d’alineadors determinarà la durada del procés (habitualment entre 9 i 18 mesos), i han de portar-se entre 20 i 22 hores al dia per garantir l’efectivitat del tractament.

El tractament Invisalign és aplicable tant en adults com en infants, i no té una edat específica d’aplicació.

 

Què és l’ortodòncia?

L’ortodòncia és l’especialitat dintre de l’odontologia que es dedica a l’estudi, diagnòstic i tractament de les malposicions de les dents.

Un tractament d’ortodòncia pretén fer que els pacients obtinguin un creixement i desenvolupament de les seves dents i maxil·lars dintre de la seva normalitat.

Habitualment el tractament d’ortodòncia, utilitza diferents dispositius amb la finalitat de corregir i tractar anomalies de les dents i dels ossos maxil·lars, millorant la funció de les dents i l’aspecte estètic de la cara i l’estat de les genives.

 

Quan començar un tractament d’ortodòncia?

Com a mesura de prevenció, recomanem realitzar una primera visita amb l’ortodoncista als 6 anys, ja que comencen a sortir els molars definitius, i es pot observar la seva possible evolució.

Al voltant dels 12 anys, erupcionen els segons molars definitius, i és en aquest moment quan s’aprecia definitivament l’oclusió dels definitius i el contacte de les dents.

És possible apreciar en aquestes edats, si els molars permanents reduiran l’espai de la resta de dents, o alteraran la relació que han de mantenir per a una correcta mossegada, i ja aplicaríem el tractament adequat en aquests casos.

Altres fets, com la succió del dit polse, té correcció amb un tractament sencill per evitar anomalies futures.

La resta de pacients, ja siguin adolescents o adults, poden començar un tractament d’ortodònica en qualsevol moment sota prescripció de l’ortodoncista.